Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Συνεδρίαση του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. [Δ.Τ. – 3/12/2015]

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.) συνεδρίασε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Το ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. αποφάσισε τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και με αναπτυξιακό προσανατολισμό θεσμικού πλαισίου για την επαναλειτουργία πτωχευμένων και εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων. Στόχος είναι η ενίσχυση της απασχόλησης, μέσω της ανάπτυξης και κοινωνικών συνεταιριστικών εγχειρημάτων, που θα συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Για το σκοπό αυτό το ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. εξουσιοδότησε την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, για την προετοιμασία του νέου νομικού πλαισίου.

Το ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. διαπίστωσε τις σημαντικές δυνατότητες που προκύπτουν από την δημιουργία ενός νέου Συστήματος Προμηθειών Υγείας τόσο από τη σκοπιά της εξοικονόμησης πόρων (έως και 25% σύμφωνα με εκτίμηση ειδικών) όσο και από την αντίστοιχη της ουσιαστικής αναβάθμισης των λειτουργιών του. Το ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. ενέκρινε τη σχετική εισήγηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, και τον εξουσιοδότησε να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στον τελικό σχεδιασμό και την υλοποίηση των αλλαγών. Στρατηγικός στόχος είναι η διαμόρφωση ενός Συστήματος που θα είναι αποτελεσματικό και αποδοτικό, οικονομικά εξορθολογισμένο, με προτυποποιημένες και διαφανείς διαδικασίες, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη για το Δημόσιο και τους χρήστες των υπηρεσιών Υγείας.

  • Πρόσφατες Αναρτήσεις

    Ευρεία σύσκεψη με Κ. Χατζηδάκη και Κ. Τσιάρα στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων

    Κ. Χατζηδάκης: Εργαζόμαστε συστηματικά για να πληρωθούν έγκαιρα και να επιβραβευθούν οι πραγματικοί αγρότες Κ. Τσιάρας: Θα στηρίξουμε τους αγρότες για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες   Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης,

    Περισσότερα

    Κ. Χατζηδάκης: Το φθινόπωρο του 2026 η νέα σιδηροδρομική γραμμή και σύγχρονα τρένα

    Θετικά αποτελέσματα από τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης   Το φθινόπωρο του 2026 θα έχει ολοκληρωθεί η ανάταξη της βασικής σιδηροδρομικής γραμμής και την ίδια περίοδο – σύμφωνα με το νέο

    Περισσότερα

    Κ. Χατζηδάκης: Αύξηση της χρηματοδότησης των Περιφερειών

    Συνεργασία για την κατάρτιση του νέου «ΕΣΠΑ» 2028-2034 και της εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη   Αύξηση του προϋπολογισμού των Περιφερειακών Προγραμμάτων Ανάπτυξης για την περίοδο 2026-2033 κατά 11 %

    Περισσότερα
  • Μετάβαση στο περιεχόμενο