Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Συνεδρίαση ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. [Δ.Τ. – 30/4/2015]

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 30 Απριλίου, με κύριο θέμα συζήτησης την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προκύπτουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (European Fund for Strategic Investment / EFSI), γνωστό και ως «σχέδιο Juncker».

Αποφασίσθηκε η δημιουργία διυπουργικής ομάδας έργου στο πλαίσιο του ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. για το συντονισμό της δράσης της κυβέρνησης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Οικονομίας, του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, καθώς και του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Η κυβέρνηση θα επιδιώξει, σε διάλογο με τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς, η τόνωση της απασχόλησης και ιδιαίτερα των νέων να πάρει πρωτεύουσα θέση μεταξύ των κριτηρίων επιλεξιμότητας των έργων.

Η κυβέρνηση ενθαρρύνει την υποβολή προτάσεων από τον ιδιωτικό τομέα και από φορείς του Δημοσίου. Προτεραιότητα θα δοθεί σε προτάσεις που συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση, στην αλλαγή του παραγωγικού προτύπου, στην ενίσχυση των εξαγωγών και στην υποκατάσταση των εισαγωγών, στην αύξηση της απασχόλησης, στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην τόνωση της κοινωνικής οικονομίας και στην πολιτιστική αναβάθμιση της χώρας.

  • Πρόσφατες Αναρτήσεις

    Κ. Χατζηδάκης: Οι προτεραιότητες για την οικονομία το επόμενο εξάμηνο

    Στόχος, στην τεχνητή νοημοσύνη να γίνει ό,τι έγινε την προηγούμενη τετραετία με τον ψηφιακό μετασχηματισμό Μειώσεις φόρων, εξωστρέφεια, χωροταξικό και περιορισμός της γραφειοκρατίας είναι οι πρωτοβουλίες στις οποίες θα επικεντρωθεί

    Περισσότερα

    Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα δεν θα γίνει ξέφραγο αμπέλι

    Ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα «Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την κατάσταση με αποφασιστικότητα, σεβόμενη τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες για τη

    Περισσότερα

    Σε δημόσια διαβούλευση το εθνικό Κοινωνικό Κλιματικό Σχέδιο

    Πόροι 4,7 δισ. ευρώ μέχρι το 2032 Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το εθνικό Κοινωνικό Κλιματικό Σχέδιο (ΚΚΣ), η έγκριση του οποίου αφορά προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου,

    Περισσότερα
  • Μετάβαση στο περιεχόμενο