Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας [1/2/2016]

Συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργο Λακκοτρύπη, είχε σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2016, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο κ. Λακκοτρύπης ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο για τις εξελίξεις γύρω από την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Κύπρο.

Ο Αντιπρόεδρος σημείωσε τη σημασία που δίνει η Ελληνική Κυβέρνηση στο να υπάρξει ένα πρότυπο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, που θα αποτελέσει εθνικής σημασίας και μακράς πνοής έργο. Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι η εμπειρία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πολύτιμη.

Ο Υπουργός Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας παρουσίασε, από την πλευρά του, το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τον ενεργειακό τομέα, καθώς και την πορεία των ερευνών για εύρεση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κ. Λακκοτρύπης ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης για ενισχυμένη συνεργασία και προσδιορισμό των πρακτικών παραμέτρων, που αφορούν τη μεταφορά της σχετικής τεχνογνωσίας.

  • Πρόσφατες Αναρτήσεις

    Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος συνομιλητής με όλες τις πλευρές στη Μέση Ανατολή

    «Μου προκαλεί έκπληξη η θέση του ΠΑΣΟΚ για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη»   Η Ελλάδα έχει πολυδιάστατη παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και, παραδοσιακά, αξιοπιστία σε όλες

    Περισσότερα

    Κ. Χατζηδάκης: Πρόσκληση προς τις βρετανικές επιχειρήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα

    Ισχυρή η σχέση Ελλάδας – Μ. Βρετανίας παρά το Brexit   Πρόσκληση προς τις βρετανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν, απηύθυνε ο αντιπρόεδρος

    Περισσότερα

    Κ. Χατζηδάκης: Το ταχύτερο δυνατόν, αλλά με ασφάλεια η καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων

    Δεν έχει ολοκληρωθεί η υποβολή αιτήσεων από τους αγρότες – καταβλήθηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις μετά τον Ιούνιο «Αυτήν την ώρα που μιλάμε, βρισκόμαστε στις αρχές Οκτωβρίου, εξακολουθούν να υποβάλλονται αιτήσεις

    Περισσότερα
  • Μετάβαση στο περιεχόμενο