Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιταλίας [12/6/2017]

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα, Efisio Luigi Marras είχε, σήμερα Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι διμερείς οικονομικές σχέσεις καθώς και οι προοπτικές ιταλικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

O Πρέσβης της Ιταλίας αναγνώρισε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών, διαπιστώνοντας παράλληλα την ανάγκη αλλά και τις δυνατότητες περαιτέρω αναβάθμισης των διμερών σχέσεων. Τόνισε, ακόμη, το έντονο και αυξανόμενο ενδιαφέρον ιταλικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς και για την από κοινού δραστηριοποίηση σε τρίτες χώρες.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επισήμανε ότι η στιγμή είναι κατάλληλη για μια τέτοια αναβάθμιση των διμερών σχέσεων, καθώς η Ελλάδα είναι σε ένα στάδιο μετάβασης σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο δημιουργεί δυνατότητες και ευκαιρίες σε μακροπρόθεσμους επενδυτές.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης και οι σημαντικές ευκαιρίες για τις δύο χώρες στον τομέα του πολιτισμού.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει εξειδίκευση του αμοιβαίου ενδιαφέροντος για τον προσδιορισμό συνεργασιών.

  • Πρόσφατες Αναρτήσεις

    Κ. Χατζηδάκης: Νομοσχέδια για το βαθύ κράτος και τη βελτίωση της καθημερινότητας

    Οι πολίτες θα επιλέξουν ξανά τη ΝΔ για αυτά που μπορεί να τους προσφέρει από εδώ και πέρα   Νομοσχέδια για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας, που δημιουργεί το «βαθύ

    Περισσότερα

    Κ. Χατζηδάκης: Yλοποιούμε το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πακέτο για τη Βόρεια Ελλάδα

    Συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη στην ιστοσελίδα voria.gr Η σύγκλιση των περιφερειών με τον εθνικό μέσο όρο τρέχει σήμερα με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες  σε σχέση με το παρελθόν, τονίζει

    Περισσότερα

    Κ. Χατζηδάκης: Προχωράμε με μεγαλύτερες ταχύτητες στο κυβερνητικό έργο

    Συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης στην εφημερίδα “Real News” «Όραμά μας είναι μια Ελλάδα που θα ανεβαίνει συνεχώς ψηλότερα και θα προχωρά με σταθερά βήματα μπροστά», τονίζει ο αντιπρόεδρος της

    Περισσότερα
  • Μετάβαση στο περιεχόμενο