Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιταλίας [12/6/2017]

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα, Efisio Luigi Marras είχε, σήμερα Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι διμερείς οικονομικές σχέσεις καθώς και οι προοπτικές ιταλικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

O Πρέσβης της Ιταλίας αναγνώρισε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών, διαπιστώνοντας παράλληλα την ανάγκη αλλά και τις δυνατότητες περαιτέρω αναβάθμισης των διμερών σχέσεων. Τόνισε, ακόμη, το έντονο και αυξανόμενο ενδιαφέρον ιταλικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς και για την από κοινού δραστηριοποίηση σε τρίτες χώρες.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επισήμανε ότι η στιγμή είναι κατάλληλη για μια τέτοια αναβάθμιση των διμερών σχέσεων, καθώς η Ελλάδα είναι σε ένα στάδιο μετάβασης σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο δημιουργεί δυνατότητες και ευκαιρίες σε μακροπρόθεσμους επενδυτές.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης και οι σημαντικές ευκαιρίες για τις δύο χώρες στον τομέα του πολιτισμού.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει εξειδίκευση του αμοιβαίου ενδιαφέροντος για τον προσδιορισμό συνεργασιών.

  • Πρόσφατες Αναρτήσεις

    Κ. Χατζηδάκης: Η Κομισιόν ενέκρινε το σχέδιο δράσης για τις αγροτικές επιδοτήσεις – Στην τελική ευθεία για τις πληρωμές

    Λιμάνια: Τιμούμε τις δεσμεύσεις και τις διεθνείς συμφωνίες μας   «Χθες το βράδυ ήρθε η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Σχεδίου Δράσης της Ελληνικής Κυβέρνησης για την καταβολή των

    Περισσότερα

    Κ. Χατζηδάκης: Καταρρίπτονται οι μύθοι για την οικονομία και την εξωτερική πολιτική

    Οι ενεργειακές συμφωνίες είναι κέρδος για τους Έλληνες «Υπάρχουν δύο μύθοι, στο επίπεδο της οικονομίας ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να βοηθήσει τους φτωχούς ανθρώπους και στην εξωτερική πολιτική ότι

    Περισσότερα

    Ευρεία σύσκεψη με Κ. Χατζηδάκη και Κ. Τσιάρα στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων

    Κ. Χατζηδάκης: Εργαζόμαστε συστηματικά για να πληρωθούν έγκαιρα και να επιβραβευθούν οι πραγματικοί αγρότες Κ. Τσιάρας: Θα στηρίξουμε τους αγρότες για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες   Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης,

    Περισσότερα
  • Μετάβαση στο περιεχόμενο