Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ιδρύματος των Γερμανικών Ταμιευτηρίων για τη Διεθνή Συνεργασία [19/5/2015]

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ιδρύματος των Γερμανικών Ταμιευτηρίων για τη Διεθνή Συνεργασία (Sparkassenstiftung fur der internationale Kooperation), Niclaus Bergmann, είχε σήμερα, Πέμπτη 19 Μαΐου 2015, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Bergmann ενημέρωσε τον κ. Δραγασάκη για το μοντέλο λειτουργίας των ταμιευτηρίων (Sparkassen) στη Γερμανία και τις δράσεις τους για τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Παράλληλα εξέφρασε τη βούληση για συνεργασία μέσω της παροχής τεχνογνωσίας στη χώρα μας.

O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός νέου συστήματος χρηματοπιστωτικών εργαλείων, στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με δεδομένο το μεγάλο κενό στη χρηματοδότηση τόσο των μικρών επιχειρήσεων όσο και της τοπικής ανάπτυξης.

Ο κ. Δραγασάκης εξέφρασε την πρόθεσή του να εισηγηθεί στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) τη σύσταση ομάδας εργασίας, με σκοπό τη συγκεκριμενοποίηση της μορφής και του περιεχομένου της συνεργασίας με τα Γερμανικά Ταμιευτήρια.

  • Πρόσφατες Αναρτήσεις

    Κ. Χατζηδάκης: Μείωση φόρων και στήριξη ευάλωτων στο «πακέτο» της ΔΕΘ

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αντιπολίτευση θα τάξει περισσότερα, εμείς προχωρούμε με έργα και όχι λόγια «Το πακέτο της ΔΕΘ θα είναι όσο μεγαλύτερο γίνεται, αλλά μην έχετε αμφιβολία ότι

    Περισσότερα

    Κ. Χατζηδάκης: Στη ΔΕΘ οι πρώτες ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό μας πρόγραμμα

    Για όλους και για όλα μιλάει στο mononews o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης. Από τον χρόνο των εκλογών, τη ΔΕΘ και την «Ατζέντα 2030» που εξήγγειλε πρωθυπουργός μέχρι τον στόχο

    Περισσότερα

    Κ. Χατζηδάκης: Τρεις παρεμβάσεις για το κυκλοφοριακό στην Αττική

    Τον Ιούλιο ανακοινώσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο   Τρεις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην Αττική ανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας σε

    Περισσότερα
  • Μετάβαση στο περιεχόμενο