Συνάντηση με το νέο Πρέσβη της Τουρκίας [20/2/19]

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, με τον νέο Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, κ. Burak Özügergin.

Από την ελληνική πλευρά στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Ηλίας Ξανθάκος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις διμερείς οικονομικές, εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο ενίσχυσής τους, ειδικά στους τομείς των μεταφορών και του τουρισμού, με έμφαση στον τουρισμό κρουαζιέρας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε τέσσερα κοινά σχέδια που βρίσκονται σε στάδιο δρομολόγησης ή υλοποίησης και θα ενδυναμώσουν τόσο τη διμερή συνεργασία, όσο και θα αναβαθμίσουν το μεταφορικό, εμπορικό και διαμετακομιστικό ρόλο της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται για:

  • την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης – Λαυρίου
  • την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης
  • το σιδηροδρομικό άξονα Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης
  • την κατασκευή γέφυρας στη μεθοριακή διάβαση Κήπων/Υψάλων.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής της Τουρκίας στη ΔΕΘ το 2021, ως Τιμώμενης Χώρας.

  • Πρόσφατες Αναρτήσεις

    Κ. Χατζηδάκης: Αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για σταθερότητα και προοπτική

    Η κυβέρνηση έχει μειώσει 91 φόρους με συνολικό όφελος 10 δισ. ευρώ για τους πολίτες   «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είναι μόνο ότι δεν θέλουν να συνεργαστούν με τη

    Περισσότερα

    Κ. Χατζηδάκης: Όσο ανεβαίνει η οικονομία θα ανεβαίνει και η στήριξη της κοινωνίας

    Αν γίνουμε Τσίπρας ή Ανδρουλάκης θα βάλουμε τη χώρα σε περιπέτειες   «Όσο η οικονομία ανεβαίνει τόσο και η κοινωνική πολιτική του κράτους θα διευρύνεται. Πρώτοι εμείς θα θέλαμε, ιδιαίτερα ενόψει

    Περισσότερα

    Κ. Χατζηδάκης: Με δικαιοσύνη και ευθύνη δώσαμε όσα περισσότερα γινόταν

    H αντιπολίτευση με ρετρό αντίληψη θέλει να μας ξαναγυρίσει στο ’80   «Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν τις εκλογές, κινούμαστε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, γιατί θέλουμε να

    Περισσότερα
  • Μετάβαση στο περιεχόμενο