Συνάντηση με το νέο Πρέσβη της Τουρκίας [20/2/19]

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, με τον νέο Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, κ. Burak Özügergin.

Από την ελληνική πλευρά στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Ηλίας Ξανθάκος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις διμερείς οικονομικές, εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο ενίσχυσής τους, ειδικά στους τομείς των μεταφορών και του τουρισμού, με έμφαση στον τουρισμό κρουαζιέρας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε τέσσερα κοινά σχέδια που βρίσκονται σε στάδιο δρομολόγησης ή υλοποίησης και θα ενδυναμώσουν τόσο τη διμερή συνεργασία, όσο και θα αναβαθμίσουν το μεταφορικό, εμπορικό και διαμετακομιστικό ρόλο της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται για:

  • την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης – Λαυρίου
  • την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης
  • το σιδηροδρομικό άξονα Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης
  • την κατασκευή γέφυρας στη μεθοριακή διάβαση Κήπων/Υψάλων.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής της Τουρκίας στη ΔΕΘ το 2021, ως Τιμώμενης Χώρας.

  • Πρόσφατες Αναρτήσεις

    Κάποιοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και δεν έχουν ντροπή γι’ αυτά που γράφουν

    Από το Γραφείο Τύπου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Όσα αναφέρονται σε ορισμένα δημοσιεύματα ιστοσελίδων για δήθεν συνάντηση του Κωστή Χατζηδάκη, τον Φεβρουάριο του 2014,

    Περισσότερα

    Κ. Χατζηδάκης: Η αναφορά του Προέδρου της Τουρκίας στο Διεθνές Δίκαιο, μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει ίσως κάποια σημασία

    Συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη, στην εφημερίδα RealNews και τον δημοσιογράφο Σπύρο Μουρελάτο   «Η κυβέρνηση ενεργοποιεί μια διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ακριβώς όπως έχει το

    Περισσότερα
  • Μετάβαση στο περιεχόμενο