Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Συνάντηση με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα [15/3/2017]

Συνάντηση με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, Kate Smith, είχε σήμερα, Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι εξελίξεις γύρω από την επικείμενη αποχώρηση του Η.Β. από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ζήτημα της μελλοντικής σχέσης των δύο μερών.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης υπογράμμισε τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να ακολουθηθεί, εκατέρωθεν, πολιτική αρχών στη διαδικασία του «Brexit».

Η κυρία Smith από την πλευρά της παρέθεσε τις βρετανικές θέσεις και επιδιώξεις στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επί τάπητος τέθηκαν και πρακτικά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως το νομικό πλαίσιο που θα διέπει τη διαβίωση τόσο των Ελλήνων στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα.

Ο Αντιπρόεδρος και η Πρέσβης επέμειναν στην ανάγκη περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου κυρίως στην οικονομία και τον πολιτισμό, καθώς και σε άλλα πεδία. Στην κατεύθυνση αυτή, ο κύριος Δραγασάκης ανέλυσε τις δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των στόχων της νέας «Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021»

  • Πρόσφατες Αναρτήσεις

    Κ. Χατζηδάκης: Η Κομισιόν ενέκρινε το σχέδιο δράσης για τις αγροτικές επιδοτήσεις – Στην τελική ευθεία για τις πληρωμές

    Λιμάνια: Τιμούμε τις δεσμεύσεις και τις διεθνείς συμφωνίες μας   «Χθες το βράδυ ήρθε η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Σχεδίου Δράσης της Ελληνικής Κυβέρνησης για την καταβολή των

    Περισσότερα

    Κ. Χατζηδάκης: Καταρρίπτονται οι μύθοι για την οικονομία και την εξωτερική πολιτική

    Οι ενεργειακές συμφωνίες είναι κέρδος για τους Έλληνες «Υπάρχουν δύο μύθοι, στο επίπεδο της οικονομίας ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να βοηθήσει τους φτωχούς ανθρώπους και στην εξωτερική πολιτική ότι

    Περισσότερα

    Ευρεία σύσκεψη με Κ. Χατζηδάκη και Κ. Τσιάρα στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων

    Κ. Χατζηδάκης: Εργαζόμαστε συστηματικά για να πληρωθούν έγκαιρα και να επιβραβευθούν οι πραγματικοί αγρότες Κ. Τσιάρας: Θα στηρίξουμε τους αγρότες για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες   Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης,

    Περισσότερα
  • Μετάβαση στο περιεχόμενο