Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος συμμετείχε σήμερα στο «5ο Digital Οικονομικό Φόρου Δελφών 2020: Η Επόμενη Μέρα». Ο κ. Πικραμμένος συμμετείχε στη θεματική ενότητα, με τίτλο «Θεσμοί, Κράτος Δικαίου και Ατομική Ευθύνη» με συζητητή τον πρώην Αντιπρόεδρο (2013- 15), καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και συντονιστή τον δημοσιογράφο της «Καθημερινής» κ. Πάσχο Μανδραβέλη.

Ο Αντιπρόεδρος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις αναγκαίες αλλαγές στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να βοηθηθεί συνολικά η χώρα, οι επενδύσεις και η οικονομία.  «Αν χάσουμε το στοίχημα της Δικαιοσύνης, κινδυνεύουμε να χάσουμε και το στοίχημα της οικονομίας» επεσήμανε ο κ. Πικραμμένος και προσέθεσε: «Για να κάνουμε μία άλλη Δικαιοσύνη, πρέπει να ξεκινήσουμε από τα νέα παιδιά που έρχονται για να γίνουν δικαστικοί λειτουργοί. Να τους εμφυσήσουμε μία νέα νοοτροπία ήδη από τη σχολή», τόνισε, εκτιμώντας πως οι προαγωγές στο δικαστικό σώμα πρέπει να γίνονται, όχι μόνο με την πάροδο των ετών, αλλά και με ουσιαστικές προϋποθέσεις – όπως με τους αξιωματικούς Ενόπλων Δυνάμεων».


«Δεν θέλω δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία στη Δικαιοσύνη. Θέλω ανταγωνισμό. Να μπουν δικηγόροι, πανεπιστημιακοί. Τα μνημόνια για παράδειγμα, είχαν θέματα που δυσκόλευαν τους δικαστές. Πρέπει να ταρακουνήσουμε τη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, καταθέτοντας και την εμπειρία του από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν ως Πρόεδρός του, επιχείρησε να φτιάξει τμήμα για την εκδίκαση θεμάτων επενδύσεων.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε ολόκληρη την συζήτηση (10:19:00 και μετά):