Αθήνα, 21/2/2020

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος παρέστη σήμερα στα εγκαίνια του Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά και εφήβους στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ».

Το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας αποτελεί σταθμό στην ιστορία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» αλλά και στην ιστορία της Υγείας στην χώρα μας. Μετά τη δημιουργία της πρώτης Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών (1993), του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων στην Ελλάδα (την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ») (2010), του «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ» (1999) και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» (2014), η «ΕΛΠΙΔΑ» προσφέρει στην ελληνική κοινωνία και στα παιδιά που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο ένα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια διεθνώς.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, τόνισε:

«Κυρία Βαρδινογιάννη, θα ήθελα να συγχαρώ τόσο εσάς, όσο και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας για την πολύτιμη σας προσφορά. Και θα ήθελα κυρία Βαρδινογιάννη να σας συγχαρώ και για αυτό που μόλις ανακοινώσατε, ότι δηλαδή θα μεριμνήσετε έτσι ώστε να στηρίξετε γιατρούς και νοσηλευτές στο δύσκολο έργο που επιτελούν. Το νέο Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας που εγκαινιάζεται σήμερα, απευθύνεται στο 20%των παιδιών που δεν είναι δεκτικά στη συνηθισμένη θεραπεία. Όλοι μας θέλουμε με όλη μας την ψυχή να σφίξουμε τα παιδιά αυτά στην αγκαλιά μας και να δούμε να επιστρέφει το χαμόγελο στα χείλη τους».