Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Συνάντηση με το Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών [Δ.Τ. – 13/5/2015]

Συνάντηση μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών πραγματοποιήθηκε σήμερα, έπειτα από αίτημα της Ε.Ε.Τ.

Συζητήθηκαν η ρευστότητα του τραπεζικού τομέα, η συμβολή των τραπεζών στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της εισπραξιμότητας των δημόσιων εσόδων, καθώς και η πιο αποδοτική αξιοποίηση αναπτυξιακών δράσεων.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η συγκρότηση Ομάδας Έργου με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, η οποία θα εκπονήσει, εντός 30 ημερών, στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη των ψηφιακών συναλλαγών στη χώρα μας και τον δραστικό περιορισμό της κυκλοφορίας του φυσικού χρήματος.

Ακόμα, συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προκύπτουν από μια δέσμη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών («επενδυτικό σχέδιο Juncker», διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λπ.).

Ο Αντιπρόεδρος ενημέρωσε και για την πορεία υλοποίησης του στόχου της κυβέρνησης για τη σύσταση Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Τέλος, συζητήθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να διερευνήσει τις δυνατότητες συμμετοχής της Ελλάδας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS (New Development Bank) μετά τη σχετική πρόταση που υποβλήθηκε προς τη χώρα μας. Για το θέμα αυτό, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όρισε ως υπεύθυνο για την διερεύνηση των δυνατοτήτων αυτών τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

  • Πρόσφατες Αναρτήσεις

    Κ. Χατζηδάκης: Πρόσκληση προς τις βρετανικές επιχειρήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα

    Ισχυρή η σχέση Ελλάδας – Μ. Βρετανίας παρά το Brexit   Πρόσκληση προς τις βρετανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν, απηύθυνε ο αντιπρόεδρος

    Περισσότερα

    Κ. Χατζηδάκης: Το ταχύτερο δυνατόν, αλλά με ασφάλεια η καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων

    Δεν έχει ολοκληρωθεί η υποβολή αιτήσεων από τους αγρότες – καταβλήθηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις μετά τον Ιούνιο «Αυτήν την ώρα που μιλάμε, βρισκόμαστε στις αρχές Οκτωβρίου, εξακολουθούν να υποβάλλονται αιτήσεις

    Περισσότερα

    Κ. Χατζηδάκης: Ο κ. Τσίπρας απευθύνεται στην αριστερά, δική μας δουλειά είναι να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις

    Σε περίπου 10 ημέρες ξεκινούν οι πρώτες πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ   «Εκείνο που επιβάλλεται να κάνουμε εμείς είναι να δουλέψουμε με σοβαρότητα, με σεμνότητα και αποτελεσματικότητα. Ο κόσμος θέλει να

    Περισσότερα
  • Μετάβαση στο περιεχόμενο