Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ιδρύματος των Γερμανικών Ταμιευτηρίων για τη Διεθνή Συνεργασία [19/5/2015]

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ιδρύματος των Γερμανικών Ταμιευτηρίων για τη Διεθνή Συνεργασία (Sparkassenstiftung fur der internationale Kooperation), Niclaus Bergmann, είχε σήμερα, Πέμπτη 19 Μαΐου 2015, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Bergmann ενημέρωσε τον κ. Δραγασάκη για το μοντέλο λειτουργίας των ταμιευτηρίων (Sparkassen) στη Γερμανία και τις δράσεις τους για τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Παράλληλα εξέφρασε τη βούληση για συνεργασία μέσω της παροχής τεχνογνωσίας στη χώρα μας.

O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός νέου συστήματος χρηματοπιστωτικών εργαλείων, στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με δεδομένο το μεγάλο κενό στη χρηματοδότηση τόσο των μικρών επιχειρήσεων όσο και της τοπικής ανάπτυξης.

Ο κ. Δραγασάκης εξέφρασε την πρόθεσή του να εισηγηθεί στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) τη σύσταση ομάδας εργασίας, με σκοπό τη συγκεκριμενοποίηση της μορφής και του περιεχομένου της συνεργασίας με τα Γερμανικά Ταμιευτήρια.

  • Πρόσφατες Αναρτήσεις

    Κ. Χατζηδάκης: Επτά άξονες στήριξης της βιομηχανίας

    Σύντομα το πλαίσιο μέτρων για τη μείωση του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας   «Ακούμε συχνά ότι στην Ελλάδα έχουμε αποβιομηχάνιση ή ακόμη περισσότερο δεν παράγουμε ούτε καρφίτσα. Αυτό δεν ισχύει.

    Περισσότερα

    Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη – K. Guilfoyle

    Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ   Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, συναντήθηκε σήμερα με την Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Kimberly Guilfoyle.

    Περισσότερα

    Κ. Χατζηδάκης: Η πόρτα της κυβέρνησης είναι ανοιχτή για διάλογο με τους αγρότες

    Περνάμε από τα πρόστιμα σε ένα σύγχρονο και δίκαιο σύστημα – 1,2 δισ. θα καταβληθούν το Δεκέμβριο   «Ακραίες μορφές κινητοποιήσεων δεν λειτουργούν εξ αντικειμένου υπέρ των αγροτών, διότι έρχονται

    Περισσότερα
  • Μετάβαση στο περιεχόμενο