Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Συνεδρίαση του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. [Δ.Τ. – 7/10/2015]

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν:

-Οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, με εισήγηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κατρούγκαλου. Ο υπουργός ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα η Επιτροπή για τη Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος θα παραδώσει το πόρισμά της και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση με στόχο το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου.

-Η αναγκαία προετοιμασία για την επέκταση της υγειονομικής κάλυψης στους ανασφάλιστους πολίτες, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού. Με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προωθήσει τη θέσπιση και εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, προχωρούν οι τεχνικές επεξεργασίες από τα συναρμόδια υπουργεία.

  • Πρόσφατες Αναρτήσεις

    Κ. Χατζηδάκης: 25 σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο δεύτερο εξάμηνο του έτους

    Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας στην αγροτική πολιτική – Όχι μόνο επιδοτήσεις και αποζημιώσεις   Το επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, που θα παρουσιαστεί σήμερα στο

    Περισσότερα

    Κ. Χατζηδάκης: Δεν πάει άλλο με τους 739 φορείς για τα ύδατα

    Τον Σεπτέμβριο η εξειδίκευση των μέτρων – Αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο οι βασικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης για το 2ο εξάμηνο   Τον Σεπτέμβριο θα εξειδικευθούν οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της

    Περισσότερα

    Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση χωρίς φωνές και αντάρα υποστηρίζει τα εθνικά συμφέροντα στην πράξη

    Οι τράπεζες ξεπέρασαν τα όρια και «πήγαν γυρεύοντας»   Η αντίδραση της Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα, πέραν του γεγονότος ότι είναι αβάσιμη, δίνει και μία άμεση απάντηση σε όσους

    Περισσότερα
  • Μετάβαση στο περιεχόμενο