Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πικραμμένου στη Σάμο και υποδοχή του Πορτογάλου Πρωθυπουργού κ. Antonio Costa

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος υποδέχθηκε στη Σάμο, τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας κ. Antonio Costa, ο οποίος, επικεφαλής αντιπροσωπείας αξιωματούχων, πραγματοποίησε επίσκεψη στη ναυτική- λιμενική δύναμη της Πορτογαλίας, που επιχειρεί στο πλαίσιο του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) στη Σάμο.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας είχαν ανταλλαγή απόψεων κυρίως ως προς το θέμα του Μεταναστευτικού και τις αυξανόμενες ροές. Ο κ. Πικραμμένος ενημέρωσε τον κ. Costa για την ακολουθούμενη πολιτική της νέας ελληνικής κυβέρνησης και ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας για την συνδρομή της χώρας του.

Επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας για τα προβλήματα με τη γείτονα Τουρκία τόσο όσο αφορά στο Μεταναστευτικό όσο και ιδιαίτερα, για το πρόσφατο παράνομο και άκυρο μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Κυβέρνησης της Τρίπολης. Στις συνομιλίες μετείχε και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Εθνικός Συντονιστής για την Αντιμετώπιση και Διαχείριση του Μεταναστευτικού-Προσφυγικού Ζητήματος, κύριος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Πορτογαλίας κυρίως ως προς το επιχειρησιακό σκέλος.

Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση του έργου που επιτελούν τα στελέχη της ναυτικής-λιμενικής δύναμης της Πορτογαλίας στο πλαίσιο της Frontex. Μετά ταύτα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον λιμένα του Πυθαγορείου όπου ναυλοχεί το πορτογαλικό σκάφος, από όπου ακολούθησε θαλάσσια έξοδος με σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, καθώς και με το σκάφος της Frontex. Τέλος, πριν την αναχώρηση του Πορτογάλου Πρωθυπουργού, αντηλλάγησαν ευχές ενόψει των επικείμενων εορτών.

Σε σύντομες δηλώσεις του, ο κ. Πικραμμένος, τόνισε: «Η άποψη της Κυβέρνησης είναι πως το θέμα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό και πρέπει να αντιμετωπιστεί ενιαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, έχουμε τη μεταβολή του νομικού καθεστώτος του Δουβλίνου ΙΙΙ. Η Κυβέρνηση καταβάλλει σημαντική προσπάθεια για να μειωθούν με δραματικό τρόπο οι εισροές με καλύτερη φύλαξη των συνόρων και κοινοτική αλληλεγγύη.»

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επισκέφθηκε τέλος, τις εγκαταστάσεις του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού ΕΟΣ Σάμου στο Μαλαγάρι.

  • Πρόσφατες Αναρτήσεις

    Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος συνομιλητής με όλες τις πλευρές στη Μέση Ανατολή

    «Μου προκαλεί έκπληξη η θέση του ΠΑΣΟΚ για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη»   Η Ελλάδα έχει πολυδιάστατη παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και, παραδοσιακά, αξιοπιστία σε όλες

    Περισσότερα

    Κ. Χατζηδάκης: Πρόσκληση προς τις βρετανικές επιχειρήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα

    Ισχυρή η σχέση Ελλάδας – Μ. Βρετανίας παρά το Brexit   Πρόσκληση προς τις βρετανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν, απηύθυνε ο αντιπρόεδρος

    Περισσότερα

    Κ. Χατζηδάκης: Το ταχύτερο δυνατόν, αλλά με ασφάλεια η καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων

    Δεν έχει ολοκληρωθεί η υποβολή αιτήσεων από τους αγρότες – καταβλήθηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις μετά τον Ιούνιο «Αυτήν την ώρα που μιλάμε, βρισκόμαστε στις αρχές Οκτωβρίου, εξακολουθούν να υποβάλλονται αιτήσεις

    Περισσότερα
  • Μετάβαση στο περιεχόμενο