Αρχική Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης

Γιάννης Δραγασάκης

print
email
Τελευταία ενημέρωση
Γιάννης Δραγασάκης
Γιάννης Δραγασάκης

Ο Γιάννης Δραγασάκης είναι Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 αναδείχθηκε Βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον Ιανουάριο του ίδιου έτους είχε εκλεγεί Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Περιφέρεια Αθήνας.

Υπήρξε επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος της Βουλής, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και Πρόεδρος της υποεπιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη. Για πολλά χρόνια διατέλεσε μέλος της διαρκούς Επιτροπής της Βουλής για την Οικονομία και τον Προϋπολογισμό. Συμμετείχε επίσης ως μέλος στην αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων στον Ο.Α.Σ.Ε.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές του Ιουνίου 1989, εξελέγη βουλευτής Χανίων με τον ενιαίο Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου. Συμμετείχε, ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, στην Οικουμενική Κυβέρνηση του Ξ. Ζολώτα (Νοέμβριος 1989 - Απρίλιος 1990). Επανεξελέγη βουλευτής Β΄ Αθήνας στις εκλογές 1996, 2004, 2007, Μαΐου & Ιουνίου 2012.

Υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ μέχρι το 1991 και του Συνασπισμού από την ίδρυσή του.

Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στην Ελλάδα και την Αγγλία. Ως φοιτητής ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση. Διατέλεσε Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Λονδίνου.

Στα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποίηθηκε ως μέλος της νεολαίας "Γρηγόρης Λαμπράκης".

Γεννήθηκε στην Ανατολή Λασιθίου Κρήτης το 1947.